Hvala za žur,
hvala za Vejžde žur!

V soboto, 13. maja, je na parkirišču pri Bazenu Sevnica potekal tradicionalni Vejžde žur 2023, organiziral pa ga je Študentski klub Sevnica. letos je potekal že že dvanajstič, tokrat v razširjeni obliki kot festivalski dogodek. Po 15 letih od nastopa Siddharte na festivalu Grand Rocku leta 2008 se je takratna mlada skupina 13. maja letos vrnila v Sevnico kot največje ime na slovenski glasbeni sceni. Poleg Siddharte je nastopil legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi, občinstvo pa so ogreli in na koncu pospremili glasbeni ritmi lokalne skupine RockDefect. Za obiskovalce smo pripravili glasbeno presenečenje. Po dolgem času sta združila vokale Vlado Kreslin in Tomi Meglič ob pesmi Od višine se zvrti, z njima pa je prepevala navdušena množica ljudi.

Vejžde žur 2023 je po obsegu produkcije in številu obiskovalcev največji koncertni dogodek v sevniški občini, odkar je ugasnil znani festival Grand Rock. Dogodek je bil nekaj dni prej razprodan. Pod šotorom je žuralo 2000 ljudi, od tega je bila polovica vstopnic prodana v preostale slovenske regije, prav tako pa tudi v Avstrijo in na Hrvaško. Pridružili smo se projektu Gremo z vlakom pod pokroviteljstvom Slovenskih železnic.
Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za fenomenalno vzdušje, iskrena hvala nastopajočim, sponzorjem in partnerjem dogodka, da ste nam pomagali uresničiti naše sanje – organizirati največji koncert v Sevnici. 2000-krat hvala za nepozaben večer vseh generacij, spet pa se vidimo prihodnje leto.

Fotografije: Marko Alpner in Klemen Bec

Skip to content